Önce bir özür ile başlayayım. Bir erteleme özrü. Edindiğim bilgileri yazılarımı okuyanlarla paylaşmaya dair bir erteleme, çünkü kanımca bu bilgiler önemli bir ihtiyaç. Yine bir ihtiyaç olan Oyun, oyuncaktan başlayarak , eğitimle ilgili bildiklerimi, dert ettiklerimi paylaşmakta da hep geciktim, ya da doğru bir yöntemle paylaşamadım. Hatta T-istasyonunu da anlatan interaktif sesli kitabı bir türlü yayınlatamadım, seslendiremedim . Aradan 8 yıl geçmesine rağmen, sürekli ertelendi.
Ama şu durumda gündemim, herkesin gündemi ile aynı. Corona ile birlikte yaşamda değişenler, değişecekler, kaygılar, acılar…Ve onun için her ne kadar bloğumdaki eylül sonundaki bir yazımda “oyuna, oyuncaklara, insana iyi gelenlere geri dönüyorum “ desem de, bu ortak MESELE mize öğrendiklerimle katkıda bulunmaya tekrar hız vereceğim, zaten gece gündüz benim beynimi meşgul edenleri paylaşmazsam rahat edemeyeceğim.
Corona ile ilgili bu blogda mayıs ayından beri yazıyorum, esasında günü birlik veya haftalık öğrendiklerimi paylaşsaydım, herhalde bu kadar çok birikmezdi, çok daha da faydalı olurdu. Karşımda birileriyle, bir araştırmacı gazeteci gibi paylaşımda bulunmak istedim, ama o birii, birileri pek de karşıma çıkmadı.
Youtube gibi bir video kanalından paylaşımı niyetlendiysem de, hem de biraz ekranda tek başıma konuşmak çok zor geldiğinden, ve youtube’un eleştirel birçok videoyu sansürlemesinden, kaldırmasından dolayı onu da erteledim.(Benim de nisan ayı başında “bir izleyicinin ses kaydı diye Corona gerçeğinde yayınlanan ses kaydım silindi) (1)
“Pandemi döneminde eğitim” ile ilgili arkadaşım Doç.Dr. Senem Göl Beşer ile katılımcıların da değerli katkılarının olduğu bir söyleşi gerçekleştirdik. Bu zoom söyleşisinin ses kaydını yeni açmış olduğum bitchute kanalına ekledim. Özellikle eğitimcilerin, anne-babaların, psikolog-pedagogların dinlemesini isterim tabii. (2)
Bunun dışında ” Coronaloji-maskesiz bllim “diye bir sayfa açıldı, sosyal medya hesapları da var, orada da sevgili Asena Devlet ile bir podcastimiz oldu. Lütfen dinleyin. Esasında tüm tedbirlerin, yasakların temelini oluşturan PCR testlerini de irdeliyoruz (3)
Salgın ile ilgili bloğumdaki ilk yazımı ise mayıs ayı başında Corona tedbirlerine karşı ilk büyük protestonun ardından yazmıştım. Ardından da birkaç yazı paylaştım. (4)
Yazarken de konuşurken de, şöyle bir zayıf noktam var: Karşımdakiler sanki benim de edindiğim birçok ön bilgiye sahipmiş varsayımından hareket ediyorum. Onun için bahsettiğim kişiler, kurumlar, medya kanalları ve oradaki düşünce yapısı, hatta benim düşünce yapım da tabii uzak geliyor insanlara.
Sizlere hep oyunda da eğitimde de savunduğum, T-istasyonu adını verdiğim çalışmama da temel teşkil eden , düstur edindiğim birkaç cümlemi aktarmak istiyorum.
K larla anlatıyorum örneğin;
“Kendi Başıma Keşfetmeme Yardım Et” Keşfetmem, öğrenmem, yaşamıma katmam için KAYNAK göster, kaynaklara ulaşmama yardımcı ol.
Ama maalesef mart ayından beri kanımca tüm dünyada bilim, artık “KANITa dayalı bilim” den uzaklaştı. “KABULe dayalı bilim” revaçta, yanlış algoritmalar, monotematik düşünce kalıpları ve tedbirlerle, matematiksel modellemelerle, teknokratik bir düzene mahkum ediliyor, hak ve özgürlüklerimizden gönüllü olarak feragat ettiriliyoruz oluşturulan panikdemi ile.
Belirli kişiler (politikacılar, gazeteciler, son dönemde ünlüleştirilen doktorlar) ve kurumlar KAYNAK bile göstermeden, kaynakları ortaya koymadan, kanıtlı, kaynaklı, katkı sunmaya çalışan karşı görüşleri dinlenmiyor, tartışmadan reddediliyor. "Uzmanların dediğine göre"ile başlayan cümlelerle, KABULe, tekonolojiye, modellemelere, dayalı bilim??le, hiçbir somut gerekçe olmayan ORANTISIZ TEDBİR lere maruz kalıyoruz. Kayıda, belgeye, kanıta dayalı bilimin kayda geçmemesi için adeta özel bir çaba gösteriliyor.
Sözde bilim insanlarının popülerleştirildiği, ön plana çıkartıldığı, politikacıların, medyanın tecrübeye, somut gerçeklere, kanıta dayalı bilime yer vermediği, bilimsel gerçekleri dile getirenlerin ise ancak özgür medya kanallarında yer bulduğu, ama bunların da youtube, facebook, twitter gibi tekellerin kanallarında videoların, yazıların kaldırıldığı bir dünyadayız artık.
İkinci düsturumu ise uzun yıllardır takip ettiğim sanırım Almanya’nın en ünlü neurobiyoloğu (sinirbilimci, beyin araştırmacısı) Prof. Dr. Gerald Hüther’den aldım.
“bizim davet eden, esinlendiren, cesaret veren ve harekete geçen, geçiren topluluklara ihtiyacımız var”diyor Prof. Hüther. Kişilerin nesneleştirilmediği, (baskılara, dayatmalara, ödül ve cezalarla, yarıştırmalarla maruz kalmadığı, dış kaynaklı ölçme ve değerlendirmelerle etiketlenmediği) özne olduğumuz, birbirimizin potansiyelini keşfettiğimiz, ortak potansiyele dönüştürdüğümüz topluluklara ihtiyaç var. IQ değil weQ yani. Birbirimizi de kendimizi de, anlamaya çalışmamız lazım.
Pekiyi bunun için hükümetler, siyasiler, yerel yönetimler neler yapmalı?
Canları ve canlılığı, güzelliği, hareketliliği korumalı, geçmiş yıllardan, yüzyıllardan beri edinilen yaşam kültürünü, tecrübesini bir kenara atmamalı, eskiyi söküp atmak değil “mevcudu özenle iyileştirmek” olmalı temel çaba, (yani örneğin sağlık sistemini, huzurevleri hizlmetlerini güçlendirmek)
Tarihte ilk defa ortak bir sorunumuz var. Corona pandemisi?? ortak meselemiz.
İşte o zaman dünyada konuya vakıf, araştırmalar yapan, katkı sunmak isteyenlerin söylediklerini , eleştirilerini dinlemek, yazılarını okumak, verdikleri kaynakları incelemek gerekmez mi?. Şayet bazen mesleki kariyerlerini riske atma pahasına katkı sunmaya çalışan doktorlar, gazeteciler, hukukçular, varsa, bunları bilmek, tanımak, onlara kulak vermeyi neden ihmal ederiz, neden hep aynı kaynaklardan bilgi edinmekten vazgeçemeyiz?
Ben de yazılarımla size işte bu 2020 ye damgasını vuran bu kişileri, duruşlarını, ne gibi çalışmalar yapmış olduklarını, tecrübelerini, tereddütlerini, dert ettikleri esas TEHLİKE yi kısaca anlatmaya çalışacağım, Davetim ise kendi başınıza keşfetmeye yönelik, Keşfetmek “üç maymunu oynama” modundan çıkmak gerek. Umut veren çalışmalara, gelişmelere öncelik tanıyacağım.
Pandemi ilanından kısa bir süre önce Almanya’da yaşayan bir arkadaşım “ahşap oyuncaklar bulaşıcı olmalı” demişti. Evet, iyi, güzel şeyler, bulaşıcı olmalı, yapımı, oynanması, paylaşımı.
Bulaşıcılığı ne yazık ki bu sefer başka bir bağlamda ele alacağım. Ama UMUT vereceğim yine de. Harflerin konuşturmuştum,onları oynatmıştım; birbirimizi dinlemeyi, değer vermeyi, BİRLİKTE hareket etmeyi, umutlarımızın gerçekleşmesi için en önemli adımlar olduğunu anlatmııştım bundan 3 yıl önce. (5) Bir gün oyun, oyuncak ve eğitimi anlatırken gösterdiğim gibi hastalık üzerine takip edeceğiniz, faydalanacağınız kaynakları göstereceğim hiç aklıma gelmezdi.
----------
Önümüzdeki yazı- yazılarımda faydalanılacak kaynakları detaylı olarak size tanıtacağım.
Ajandamda kendi gerçeklerimin, tecrübelerimin anlatımı da var. Lütfen takipte kalın. Ve daha önceki blog yazılarımı da okuyun (sadece Corona ile ilgili değil)önemli gördüğünüz bölümlerini paylaşın, yorum yapın. Unutmayın, herkesin farklı bir katkısı olabilir, insanlık ailesinin en önemli ortak MESELE sinin farkındalık ve zihniyet değişikliği ile iyiye, güzele evrilmesinde herkes işin ucundan tutabilir.
Bir ön hazırlık olsun diye de özellikle Almanca ve İngilizce bilenlere 2 önemli belgeseli öneriyorum. Defalarca izlediğim, bugüne nasıl geldiğimizi de anlatan ilaç, aşı sektörü, Dünya Sağlık Örgütü yapılanmasının enine boyuna ele alındığı begelseller. Biri 2009 ARTE (Alman-Fransız televizyonu) yapımı “Profiteure der Angst= Korkudan kazananlar, yani nemalananlar” (Bir bölümü Corona gerçeği sitesinde de yayınlanmıştır ), (6)
Diğer belgesel ise “Trust WHO?=Dünya Sağlık Örgütüne güvenebilir miyiz?” Oval media 2017 yapımı bir belgesel. Nisan ayında vimeo kanalında izlemiştim, ama vimeo yayından kaldırdı. Bundan sonraki yazılarımda da sıklıkla değineceğim, yüzlerce saatlik Corona Ausschuss'un (Almanya ‘da hukukçular tarafından kurulan Korona komitesi)oturumlarının çekimlerini yapıyor, röportajlar yayınlıyor aynı zamanda Oval Media. Trust WHO filminin tamamını birçok sansürlenen, kaldırılan video da olduğu gibi youtubeda bulamıyorsunuz. Bitchute linki ise https://www.bitchute.com/video/kEn3iVa
Şimdilik bu kadar. Devamı ARKASI YARIN larda
Şule Şenol 30.01.2021
Not: Arkası YARIN dedim, ki en azından günlük paylaşımlara artık başlayabileyim. Bu paylaşımlar kimi zaman sesli olacak. Tekrar erteleme durumumda, beni uyarırsanız sevinirim, ayrıca özellikle teknolojik yardıma ihtiyacım olduğunu belirteyim, bir de yazıların edit edilmesine.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
(1) Corona Gerçeği nin sayfasından youtube tarafından kaldırılan video https://www.bitchute.com/video/amF57X2Ok4Ku/
(2) Pandemi ve korkularımız, çocukları, eğitimi ele aldığımız Zoom toplantısının ses kaydı. https://www.bitchute.com/video/1VlgQ1CGTj0E/
(3) Coronaloji, maskesiz bilim deki benim blog yazım olan T lerle Tanı, Teşhisi ve PCR testleri ni ilişkilendirerek ele aldığımız podcastimiz . Düzeltme: PCR testini bulan Karry Mullis’in için sehven Aralık 2019da tarafımdan 47 yaşında öldü denmiştir, doğrusu 74 yaşında öldüğüdür. https://coronaloji.com/podcast/
(4) K lı bir anlatım..Kelimeler, kahramanlar, pedagoji, ve Corona döneminde medya https://www.sulesenol.com/post/k%C3%B6pr%C3%BClerle-korona
(6) Profiteure der Angst’dan bir bölüm. https://www.bitchute.com/video/869gNjk0z9EK/
Comments