top of page

Kaynaklarla Sağlık ve Adalet

Güncelleme tarihi: 16 Oca 2022

Sizlerle mart 2020 den beri bilgi edindiğim kaynakları paylaşmak istiyorum.

Birçoğu daha önceki paylaşımlarımda da yer alan kaynaklardan izlediğim, dinlediğim ve okuduklarımın da etkisiyle de bazı tavsiyelerim var yazımın sonunda. Her kaynak, her yazı, her söyleşide birçok başka kaynak da içinde barındırıyor tabii, ve sürekli yeni bilgiler ekleniyor. Faydalanacağınızı umduğum:


KAYNAKLAR:




Kurucusu Paul Schreyer’in Pandemie Planspiele diye bir sunumu var youtube kanalında. Event 201 i de ele aldığı önemli bir kitabı var aynı zamanda.




Rubikon'un yayınevinden çıkan kitaplar. https://www.rubikon.news/buecher


Avukatlar tarafından kurulan Corona komitesinin oturumlarının büyük bir kısmını izledim.


(Ken FM ve kurucusu Ken Jebsen’in kanalını youtube üzerinden birkaç yıldır takip ediyorum. 500.000 abonesi olan youtube kanalı kapatıldı)




Kla-Tv nin kurucusu için bazı Almanca teyit sitelerinde tarikat mensubu vs. gibi haberler çıkıyor, ama maalesef bu dönemde birçok kişiye, gruba böyle iftiralar da atılabiliyor. Gerçekliği konusunda bir fikrim yok Benim bu siteden bazı paylaşımlarım olmuştu, uyarıldım bir yakınım tarafından. Hatta oradan aldığım bazı youtube videolarını sildim.

Fakat bence çok iyi haber yapıyor, en azından benim izlediklerim hep kaynaklı, ve detaylı

insanların kolay anlayabileceği şekilde, onun için önereceğim bir kaynak, özellikle bazı videolar birçok dilde yayınlandığı için, ve videoların metninin sitede yazılı olarak okuma, çevirme imkanınız olduğu için

.

Ayrıca Punkt Preradovic, İsviçreli Bittel TV röportajları var.


Anselm Lenz ile “demokratischer Widerstand” diye bir basılı gazete de çıkartıldı.

Samuel Eckert (baştan beri müthiş videolar yapıyor istatistikleri, grafikleri değerlendiriyor)

Dr. Bodo Schiffmann (kulak, burun, boğaz doktoru. Afrika’ya yerleşti. Baştan beri yaptığı videolarla en aktif olan birkaç hekimden biri

Eskiden youtube üzerinden yayın yapan birçok kişi dlive.tv, odysee.com, veya bitchute üzerinden yayın yapabiliyor. Çok az videoyu youtubeda bulabiliyoruz artık.

Benim en çok önemsediğim doktor ve eski milletvekili ise Dr. Wolfgang Wodarg. 7 haziranda kitabı çıkıyor. Çok sayıda videosunu izledim. Aynı zamanda Corona-Ausschuss’da yer alıyor. Dr. Rainer Füllmich ile Domuz gribi zamanında, Tranparency International zamanından tanışıyor. Eski SPD milletvekili, göğüs hastalıkları uzmanı. Avrupa Komisyonu sağlık komitesi yöneticisi, Transparency İnternational’da da yönetimde görevliymiş. Domuz ve kuş gribinde aldığı tutumuyla biliniyor. “Trust WHO??” Belgeselinde ve “Profiteure der Angst” da da yer almış.




“Trust WHO??”yu da yapan Oval Media Corona-film yaptı. Ayrıca kısa haber bültenleri ve Narrative adı altında röportajlar var.

Avusturyalı yayın kuruluşu Servus TV resmi Avusturya televizyonu ORF dışında bir yayın organı. Servus TV ile Prof. Dr.Dr. Haditsch (aynı zamanda Aerzte für Aufklaerung’da) ile birçok ülkeye gidilip oralardaki uzmanlarla görüşülerek bir belgesel yapıldı. Auf der Suche nach der Wahrheit https://www.youtube.com/watch?v=lB7wjai8VCE


Servus TV de “talk im Hangar” da da farklı görüşlerden, farklı displinlerden bilim insanları, yazarlar, politikacılar bir araya gelip tartışıyorlar. Alman televizyonlarında maalesef böyle tartışmalara yer verilmiyor.



Birçok söyleşisini izlediğim, dinlediğim, yazılarını okuduğum önemli isimler:


Prof. Dr. John Ioannidis (Stanford üniversitesi, dünyada en çok araştırmalarına atıf yapılan bilim insanlardan biri

Prof. Sucharit Bhakdi: Tayland kökenli Alman mikrobiyolog, enfeksiyon hastalıkları uzmanı (Kitapları: Corona Fehlalarm?? , Corona-unmasked)

Prof. Stefan Hockertz (aşılar konusunda eleştirileri ve yeni kitabı Generation Maske)

Clemens Arvay ( biyolog) Wir können es beser. Corona-Impfstoffe , Rettung oder Risiko

Prof. Christian Schubert (psikoneuroimmulog) https://odysee.com/@Punkt.PRERADOVIC:f/210407_Schubert:9


Dr. Klaus Köhnlein (Virusmania, özellikle yanlış tedavilerle ilgili tespitleri çok önemli)

Ekran paylaşımlı anlatımım (epeyce uzundur, ama kolay olsun böyle seslendirme yolunu seçtim:)

ayrıca Dr. Sam Bailey (Yeni Zelanda)

nörolog Dr. Margareta Griesz Brisson (Romanya kökenli)

Dr. Paul Brandenburg (yoğun bakım uzmanı, 1 bis 19 inisyatifinin kurucusu, yazar)


çocuk doktoru Rus kökenli Dr. Eugen Janzen


Prof. Dolores Cahill



Konunun psikolojik yönüyle ilgili:

Prof. Dr. Christian Schubert (Innsbruck)

Dr. Hans Joachim Maas (psikyatrist)

Prof. Dr. Gerald Hüther (sinirbilimci, neurobiyolog)

Dr. Raphaell Bonelli (psikyatrist, Avusturya)


Sosyolojik, politik, felsefi boyut:

Prof. Dr. Ulrike Guerot (siyaset bilimci, Alman, Inssbruck'da görev yapıyor)

Dr. Daniele Ganser (İsviçreli, tarihçi, barış araştırmacısı)

Gunnar Kaiser (filozof, öğretmen- öğretmenlikten ayrıldı, Kaiser TV diye bir youtube kanalı ve web sitesi de var)

Prof. Rainer Mausfeld

Michael Hüter (tarihçi, yazar Kindheit 6.7 önemli kitabı)



Birlikler:

Aerzte für Aufklaerung

Childrens Health Defense (Robert F. Kennedy jr)

Anwaelte für Aufklaerung

Corona-Ausschuss (avukatlar : Dr. Rainer Füllmich, Viviane Fischer, Antonia Fischer, Justuz Hoffmann, ayrıca Prof. Dr. Martin Schwab)

Ayrıca avukatlar Beate Bahner, Ralph Ludwig, Marcus Haintz

İzlenmesi gerekenler

Sanatçılar (oyuncular) ın videoları “allesdichtmachen”



Onlara destek veren Anwaeelte für Aufklaerung avukatları, ve yine onlara destek veren Bilim insanlarının videoları da var.


Almanya’da kısa bir süre önce Corona-Ausschuss'dan avukat Dr. Reiner Füllmich, Dr. Wodarg, virolog Prof. Dr. Kaemmerer gibi birçok ismin de bulunduğu “die Basis” partisi kurulmuştur.



Virüsü ve virolojiyi sorgulayanlar:

Dr. Andrew Kaufmann, Dr. Stefan Lanka, Dr. Thomas Cowan



Dr.Kaufmann ile röportajın tercümesini yapmıştım, ek bilgiler de var. https://www.loom.com/share/80e0c6505dbd484d8e7038027c1adde0


Sevgili okuyucu;


Sanırım yukarıda gösterdiğim birkaç kaynağa da bakınca, iyice inceleyince, sana kitle medyası tarafından, belki de tanıdığın, bildiğin, güvendiğin kişiler tarafından şimdiye kadar birçok YANILTICI ve YANLIŞ bilgilerin de sunulduğunu fark edeceksin. Ama belki de hiç bakmak istemeyeceksin. Çünkü yukarıda kaynak gösterdiklerimin muhtemelen belki de hiçbirini bilmiyorsun, duymadın, görmedin.


Ama televizyonlara çıkan twitterda, instagramda yüzbinlerce takipcisi olan çoğu profesör ünvanı olan hekimlerin söylediklerine güvendin, ve üniversitelere en yüksek puanlarla girmiş tıp camiasındaki bu hekimlerin eksik ve yanıltıcı bilgilendirmeleriyle yetindin, ve ona göre kararlar aldın, ona göre bir duruş sergiledin.




Ama yine de Birkaç Tavsiye:


İncele, öğren, güven: Corona tedbirlerini eleştiren, bunun için bilimsel gerekçelerin olmadığını açıklayan dünyada birçok bilim insanı var, birçok araştırma var. Birçok birlik var. Kitle medyasında yayınlanmıyor, ama yine de kolayca ulaşabilirsin. Öğrendikçe, tedbirleri , aşılamaları ve uzantılarını dayatmak için bir çok tehlikeli virüs algısının oluşturulduğunu göreceksin.


Kitle medyası belirli sponsorluklarla ayakta, adeta insanları manipule etmek için birararada. Youtube, vimeo, facebook, twitter gibi dijital platformlardan gönderiler kaldırılıyor, sansürleniyor, zor görünür hale getiriliyor. Televizyonlar bilim insanı adı altında , araştırmayan, sorgulamayan ya da belirli çıkarları olan insanlar görünür kılınıyor. Kurumlar (örneğin Almanya'da Robert Koch Enstitüsü, Leopoldina, Paul Ehrlich Enstitüsü) araştırmalarını yaparken , hükümete danışmanlık yaparken, hangi bilimsel kanıtlara dayanarak hükümetlerin sağlık politikalarına etken oluyorlar? Maalesef bunu sorgulayanların, sesi duyulmuyor.


Paylaş: Öğrendiğini paylaş, kaynaklarını göster. Hak ve özgürlüklerin sadece kendi ülkende değil, başka ülkelerde de korunmadığını göreceksin. Hastalığı teşhis edemeyen PCR testleri üzerinden bütün dünyada bir pandemi tiyatrosu oluşturulmuş. PCR testlerini, döngü sayısını, doktorun hastalık teşhisindeki rolünü anlat. Maalesef testlere dayalı bir pandemi oluşturuldu. Hekimlerin tanı koyması tamamen testlere dayandırıldı. Hastalık teşhisi için kullanılmasının uygun olmadığını Nobel ödüllü 2019 Ağustosta vefat eden PCR testlerinin mucidi biyokimyacı Karry Mullis söylemişti.


Başka hasarları gör ve paylaş: Tüm bu tedbirlerin uzantılarından ameliyatların ertelendiğini, tedavilerin ertelendiğini, korkunun pompalandığını, intiharların arttığını, dünyanın birçok fakir ülkesine sağlık yardımlarının gitmediğini, Afrika’da binlerce çocuğun açlıktan öldüğünü, bil ve paylaş. İnsanların bir psikolojik ve ekonomik çöküş halinde olduğunu gör ve paylaş.


Koru: Haysiyetini koru, kendini dayatmalara karşı koru. Yaşlının, çocuğun haysiyetini koyu. Çocukların çocukça yaşama hakkını koru, canlılığını koru. Maskesiz, testsiz, sosyal mesafesiz çocukların birbiriyle temas ihtiyacını koru. Yaşlının izole edilmesine izin verme. Korku bağışıklığın en büyük düşmanı. Yalnızlık ölüm sebeplerinden biri. Toplumun ne kadar ayrıştırıldığını, bireylerin ne kadar yalnız kaldığını görmemezlik etme. Ve bunun senin, toplumun ama en önce de yaşlıların iyiliği için yaptıklarını söylediler, yani seni, beni, yaşlıları, hastaları, hatta çocukları korumak için yalnızlaştırıldığını gör.


Unutma: Dünyada domuz gribi vakalarında olduğu gibi, matematiksel modellemeler tutmadı. Beklenenden çok çok az kişi öldü. Satın alınan aşılar imha edildi. Yapılan aşılarda narkolepsi yan etkisi görüldü. Bu sefer de yine bu modellemelerin tutmadığını gördük. Pandemiler bahane edilerek ilaç, aşı şirketleri ile bağlayıcı anlaşmalar yapıldığını, hatta pandemi tanımlarının değiştirildiğini de gördük. (DSÖ nün 2009 Domuz gribinde pandemi tanımını değiştirmesi gibi, ve 2021 de sürü bağışıklığı tanımının aşıya bağlı hale getirilmesi gibi)


Anla, anlat:” Virüse karşı savaşmak” olamaz. Virüs dağılmak ister. Kapanmak virüslere karşı vücudumuzu alıştırmamızı engeller. Bu evde korunan küçük çocuğun ilk yıl anaokulunda çok hastalanması gibidir. Bağışıklık sistemimizi güçlü tutmak temel prensibimiz olmalı.

Kendinin herhangi bir hastalığı geçirip geçirmeyeceğine, doktora gidip gitmeyeceğine, özgür iradenle maskeyi takıp takmayacağına, kimlerle görüşüp görüşmeyeceğine, aşı olup olmayacağımıza karar veren sen olmalısın.


Uyar: Eşini, dostunu, tanıdığını, olabildiğince çok insanı bilimsel gerekçeleri de kaynakları da göstererek uyar. Uyarırken karşı gelindiğinde bile yapıcı ol. “sen kısmen haklısın” diyebil, çünkü karşındaki tamamen başka şekilde koşullandırılmış, ve bunu kırmak çok zor.


Düşün, uyan, uyandır: bizler de düzenin kullanıcısı, bir parçası olduk . Senin,benim üzerinden hem para, hem güç elde eden küresel elitlerin, teknokrasinin, daha güçlenmesine izin verme. Eski normalde de düzeni onlar şekillendirmişlerdi. Ama sen, ben dolaylı olarak bir parçası olduk. Kullanıcı olarak, çalışan olarak, tüketen olarak kimi zaman mecbur kaldık, kimi zaman gönüllü olduk. Teknolojiye mahkum edildik, hız çağına ayak uyduralım dedik, makineleşmeye biz de "hayır" diyemedik. Dijital çağda kodlandık, ne zaman nasıl davranacağımız kontrol edildi ki dayatmalar bu kadar kolay kabul edildi. Şimdi ise sorumluluğumuz, sorumlulukları hatırlatmaktır, karar vericileri uyarmaktır, gerçekleri anlatmaktır.

Ya da seçtiğimiz kişiler, liderler, partiler, ya da ulusüstü Dünya sağlık örgütü gibi kurumların söylediklerinin doğru olduğuna inandırıldık, sorgulamadık. Çetrefilli ilişkiler artık tek tek çok net olarak ortaya çıkıyor. İlkeli, bilgili, donanımlı şeffaf ve samimi olan kişi ve kurumlara ihtiyacımız var. “the great reset” yerine “the great, we set” BİRLİKTELİK ile gerçekleşir.


Doktorları uyandır, psikologları uyandır, gazetecileri uyandır . Gerçeği görsünler, paylaşsınlar. Birlikte ses çıkarsınlar ki politikacılar da uyansın.


Zor bir dönemdesin, zor bir dönemdeyiz biliyorum, en yakınlarımıza anlatamıyoruz, anlatamıyorum. Ama uğraşmaktan LÜTFEN VAZGEÇME.


Not: "uyanmak, uyandırmak" benim için itici bir kelime, ama farkına varmak yetmiyor, anlamak, anlamaya çalışmak için, uyutulduğumuzu, istenilen gündeme sıkıştırldığımızı, hep aynı mahallede, hep aynı çevrede kaldığımızdan sürüklendiğimizi, dolaylı yoldan esasında bu düzene destek verdiğimizi unutmayalım.



340 görüntüleme1 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page