top of page

Selin ve Alternatif Eğitim-1

Güncelleme tarihi: 25 Oca 2019

Her ne kadar eğitimin nasıl olması gerektiğine dair merakım belki de birçok annenin-babanınki gibi ilk çocuğumla başlasa da, bu alanda aktif olup kendim de bu konuda üreten, katan, düşünen ve paylaşan olmam küçük kızım Selin ile başlar.

Fotoğraftaki kızım Selin Alternatif Eğitim ile ilgili dernek girişimi iken, dernek kurucusu arkadaşım sevgili Bülent Akdağ tarafından çekilmiş, çeşitli sunumlarımızda altında dernek aktivisti ben ve arkadaşlarımın fotoğrafıyla gösterilmiştir Yani bizlere "becerebilecek misiniz, yapabilecek misiniz?" gibi bakan Selin.

Gerçekten de çocuğu, çocukluğu anlamak yetişkinler için oldukça güçtür. Onu anlamak, anlatabilmek, çocukluktan başlayarak onların haklarını, özgürlüklerini savunmak, potansiyelini geliştirmesini, severek, derinlemesine öğrenmesini sağlayacak, ruh, zihin, beden bütünlüğünü eşitlikçi metodları, duruşları ve oluşumları tanıtmaktı amacımız.

Merkezde çocuk olan,insan olan, ortak bir huzurlu gelecek olan..

O resimdeki çocuk bugün 18 yaşını doldurdu. Üniversite eğitimine başlayacak. Öğrenimine Berlin'de devam edecek. Keşke ona ve onun gibi milyonlarca öğrenciye Türkiye'de öğrenimine,yaşamına devam etmesine keyifle, tutkuyla eğitim kurumları gerçekleşmiş olsaydı da Selin ve Selin gibiler de yurtdışına gitme ihtiyacı duymasalardı, herkes nitelikli eğitime erişebilseydi. Giderek artan özel okul sayısı ve istedikleri ücretlere "dur" denebilseydi. Okulllarda farklı sınıflardan, farklı sosyo-ekonomik gruplardan çocuklar birarada, etkileşim halinde öğrenseler.

Bir avuç olmasa bile 2 avuç insandık fotoğrafın çekildiği zamanlar, eğitimde dönüşüm için uğraşsak da birlikte hareket etmek çok da kolay olmadı. Aramızdan yurtdışına taşına taşınanlar oldu. Kurucularımızdan Dr. Bülent Akdağ'ı 2011 de kaybettik. Waldorf pedagojisi tanıtan Eğitim Sanatı Dostları derneğinde aktif olan Sıdıka Çalışkan ise 2016da yaşama veda etti. Bizler birbirimizden koptuk. Fakat her birimiz ayrı ayrı eğitimle ilgili çabalarına devam etti.

7. sayısı çıkan Alternatif Eğitim Dergi-kitabı ile kollektif bir çalışma başlattık, 18-19 Mayıs 2018 tarihlerinde Alternatif Eğitim Sempozyumu düzenliyoruz. Umarım birlikte hareket etme, iyiyi, güzeli gösterebilme çabalarımız ve başka bu doğrultuda atılan adımlar karşılığını bulur.


40 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page